Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2003 - 15 - Az Izsóp illata

A közelmúlt krónikája

Az Izsóp illata

Ha az ember még csak 12-13 éves vagy kicsivel több, és mégis hajlandó négy órát megállás nélkül buszozni, ha kész arra, hogy előadásról előadásra szinte megállás nélkül rohanjon – akkor ott valami nagyon fontos dologról lehet szó… Erről a nagyon fontos dologról szerettünk volna beszélni és énekelni a Nagykanizsa környéki gyülekezetekben 2003. március 29–30-án.

A pilisi evangélikusok ifjúsági kórusa, az Izsóp – az Izsópka gyermekénekkarral kiegészülve – meghívást kapott egy kétnapos koncertsorozatra Nagykanizsára és környékére. Szombaton a gyékényesi és a surdi, vasárnap a nagykanizsai, sandi és nemespátrói gyülekezetek vendégszeretetét élvezhettük.

Pilisen, Magyarország legnagyobb falusi gyülekezetében 1983 óta működik külön ifjúsági kórus. Tagjai több generáció óta cserélődnek. Ami mégis állandó: az evangélium ismeretéből fakadó öröm és ennek megélése a ritmusban, illetve a többszólamú éneklésben.

A márciusi hétvégén ezt szerettük volna elénekelni és elmondani. Tavaszi frissességet és lelkesedést vinni, az örömünket továbbadni. Az Alföld felső csücskéből a zalai és somogyi dombokig eljutva, a nagy távolságot legyőzve találkozhattak egymással fiatalok és idősebbek, kicsinyek és nagyok, éneklők és együtt éneklők.

A fogadó gyülekezetek vendéglátásáért, komoly anyagi erőfeszítéséért, szeretetéért hálásak vagyunk. Nagyon jó volt együtt lenni.

Buday Barnabás

Regionális hozzárendelés: Pilisi Evangélikus Egyházközség