Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2003 - 3 - Ösküi karácsony

evél&levél

Ösküi karácsony

Az ösküi ifjúság
Karácsony. E szó hallatán szinte kivétel nélkül mindenkinek melegség tölti el a szívét. Az óvodások és az iskolások izgalommal telve várják ezt az ünnepet. Azonban nemcsak a gyermekek, hanem a felnőttek is hasonlóan éreznek.

A mi kis gyülekezetünkben karácsony előtt meglepetéssel készültek a gyerekek: a templomban és az óvodában betlehemi játékot adtak elő, a parókián családias hangulatban díszeket készítettünk a közös fenyőfára. Papírból csillagokat, angyalkát és harangot formáltunk, és mézeskalácsot sütöttünk.

A várva várt ünnepen az oltár mellett állt a ragyogóan feldíszített karácsonyfa, mely bensőséges hangulatot árasztott felénk.

A gyermekek betlehemi viseletben adták elő Jézus születésének történetét. Voltak, akik verssel, énekkel és furulyaszóval magasztalták az Istent. A „Csendes éj” alatt a templomban lekapcsolták a villanyokat, a kicsik égő gyertyával a kezükben keresztformába álltak, a nagyok pedig a szószéken és a kóruson csillagszóróval a kezükben jelképezték a betlehemi csillagot.

Örömünkre szolgált, hogy nagyon sok szaloncukrot kaptunk adományként, melynek egy része a karácsonyfát díszíti, a másik részét pedig a hittanos gyerekek ajándékként adták a templomból kijövőknek.

Istentisztelet után mindnyájan meghitt hangulatban tértünk haza.

Hálatelt szívvel gondolunk vissza ezekre a karácsonyi pillanatokra, melyek melegséggel töltötték el mindnyájunk szívét!