Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2003 - 35 - Kitüntetett evangélikusok

Közlemények, nyilatkozatok

Kitüntetett evangélikusok

Augusztus 20. alkalmából a Magyar Köztársaság Elnöke a Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztje kitüntetést adományozta D. Szebik Imrének, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspökének, a Magyar Köztársaság és az egyházak közötti együttműködés fejlesztése érdekében végzett munkássága elismeréseként.

A tudomásunk szerint egyházunkhoz kötődő jeles személyiségek közül ugyancsak ebben az elismerésben részesült Frenyó V. László állatorvos, a Szent István Egyetem egyetemi tanára; Manninger Jenő, az orvostudomány doktora, az Országos Baleseti és Sürgősségi Intézet nyugalmazott főigazgató főorvosa; valamint Schultheisz Emil, az orvostudomány kandidátusa, nyugalmazott egyetemi tanár.

A Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztje a Csillaggal polgári tagozatának kitüntetését vehette át Melis György Kossuth-díjas operaénekes, kiváló művész.

A Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztje kitüntetést kapta Grunwalsky Ferenc, a Színház- és Filmművészeti Egyetem operatőr-rendezője.

Az államfő a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést adományozta Bozóky Éva újságírónak (interjúnk a 10. oldalon) és – többek között – de Chátel Rudolf egyetemi tanárnak, az orvostudomány doktorának, a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kar I. sz. Belgyógyászati Klinikája igazgatójának.

Állami ünnepünk alkalmából a Magyar Köztársaság bronz érdemkeresztje kitüntetést kapta munkásságáért Roszík Mihály evangélikus lelkész, az Alberti Evangélikus Általános Iskola igazgatója.

Gratulálunk!