Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2003 - 37 - Jubileum és őrségváltás

Evangélikusok

Első hívás a tizedik országos evangélizációra

Jubileum és őrségváltás

Immár egy évtizede, 1994-ben rendezték meg az első országos evangélizációt. Pilis, Alberti, Nagytarcsa, Kiskőrös után végül is kikötöttünk az Insula Lutherana „partján”, a Deák téren. Így a tizedik alkalomnak is az ország temploma ad otthont október 11-én, szombaton 10 órai kezdettel.

Ez a jubileum egyben őrségváltást is jelent az országos evangélizációs és miszsziói lelkészi poszton. 1997 októberében, ugyancsak a Deák téren, a negyedik országos evangélizáció keretében iktattak be az újraszerveződő munkaágba. Bátorító erőt adott az induláshoz, hogy hazánk legkülönbözőbb tájáról érkezett lelkészek és gyülekezeti tagok imádkozó támogatásával, közel ezerfős „országos” gyülekezetben kezdhettem meg szolgálatomat. Most áldáskívánással adom át a stafétabotot, illetve a missziót szimbolizáló hálót utódomnak, Szeverényi János megválasztott országos evangélizációs és missziói lelkésznek.

Erre a jubileumi evangélizációra és missziói őrségváltásra mindenkit sok szeretettel hívogatunk a nap sokat sejtető, izgalmas bibliai mottójával: „Maradj életben!” (Ez 16,6)

Gáncs Péter