Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2003 - 4 - Rövid hírek Hatvanból

Evangélikusok

Rövid hírek Hatvanból

Karácsonyra a templom bejárata és a torony díszkivilágítást kapott, Érsek Zsolt képviselőnk, polgármesterünk, valamint a városi önkormányzat segítőkészsége és szíves intézkedése révén. Templomunk így szépen beilleszkedik a már díszkivilágítást kapott középületek harmóniájába.

*

A gyülekezet lelkésze évek óta rendszeresen végez szolgálatokat a gyöngyösi Városi Tv „A hit világa” című egyházi adásainak sorozatában.

*

A Kovács János István és Soós Ádám szerkesztésében megjelent „Elfelejtett évtizedek – Pálhidy Mihály-emlékkönyv” a gyülekezet lelkészének, dr. Barcza Bélának két előadását tartalmazza, aki a kiadvány lektori munkájában is részt vett.

*

A 2003. évi Hatvani kalendárium közli Monori Zoltán szerkesztőnek a gyülekezet lelkészével folytatott beszélgetését a lelkipásztori munkáról és ezen belül hatvani szolgálatáról.

*

A Heves Megyei Hírlap 2002. november 29-i száma „A legkisebb felekezet” címmel fényképpel illusztrált, közvetlen hangú tudósítást közöl Tari Ottó szerkesztő tollából a gyülekezet lelkészéről és az egyházközségről.

B. B.

Regionális hozzárendelés: Hatvani Evangélikus Egyházközség