Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2003 - 4 - "Szenteld meg az ünnepnapot!"

Egyházunk egy-két hete

A vasárnap üzenete

"Szenteld meg az ünnepnapot!"

Sajátos vasárnapi programokkal szeretné gazdagítani a győr-nádorvárosi evangélikus gyülekezet istentiszteleti alkalmait két fiatal lelkész: Ryll Cecília és Ócsai Zoltán. A lélek- és közösségépítő kezdeményezés nem előzmény nélküli: két évvel ezelőtt már próbálkoztak hasonlóval, tudtuk meg Ócsai Zoltántól, aki azt is elmondta, hogy egyre többen érdeklődnek az istentiszteletek utáni együttlétek iránt.

A vasárnap délután öt órakor kezdődő programok – „Szenteld meg az ünnepnapot!” – üzenetével azt szeretnék tudatosítani, hogy az ünnep nemcsak a délelőtti istentiszteletig, hanem egész vasárnap tart. A beosztás szerint a hónap első vasárnapja a zene jegyében telik, ahol elsősorban a zenei hajlammal megáldott gyülekezeti tagok bemutatkozását tervezik. A második alkalom a misszióé. Így megismerkedhetnek többek között a Kék Kereszt alkoholistamentő misszió, a Bárka mozgássérültekkel foglalkozó szervezet és a börtönmissziós lelkész munkájával. A harmadik vasárnap délutánt az irodalomnak szentelik, a negyedik a képzőművészeté. Minden délutáni alkalom rövid áhítattal zárul.

A programok már megkezdődtek: január 12-én Scott Daniel Ryll tartott nagy sikerű előadást missziós munkájáról, január 19-én délután öt órakor pedig egy beszélgetés keretében Gülch Csaba olvasott fel verseiből, írásaiból.

G. Cs.