Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2003 - 41 - FEYÉR ZOLTÁNRA EMLÉKEZVE

Evangélikusok

FEYÉR ZOLTÁNRA EMLÉKEZVE

Sokszor szelektív az ember emlékezete. Azokat emlegeti és idézi fel, akikhez tartozni valamiképpen itt és most előnyt jelent. Közben persze pontosan emlékszünk mindenre. Tudjuk, hogy ki mit és mit nem tett, pontosan tudjuk, hogy kinek mit köszönhetünk, csak hát… szelektív az emlékezetünk.

Amikor hallottam a hírt, először föl sem fogtam. Hiszen bár évek óta nem találkoztunk, mégis olyan hihetetlen volt számomra, hogy Feyér Zoltán 56 éves korában, munkája közben váratlanul elhunyt.

Elvégezte a teológiát, azután a Magyar Rádióban és a Televízióban népszerű, valóban sikeres műsorokat vezetett. Majd ott volt 1990-ben az első Örömhírek indulásánál, segítette munkánkat. Nem feledkezhetünk meg arról sem, hogy az evangélikus ifjúsági műsorok létrejöttében is fontos szerepet játszott.

Egyénisége műsoraiban nem engedte meg az unalmat. Amit készített, arra érdemes volt odafigyelni.

Váratlanul kell búcsúznunk. Most azonban nem az emlékekbe temetjük Feyér Zoltánt, nem is csak a sírba tesszük majd, hanem a gondolatainkat, életünket olyan jól ismerő kegyelmes Isten kezébe is, akit – mint egyik közös műsorunk címében – Ady szavaival kérhetünk: „Békíts ki Magaddal s magammal…”

Isten veled, Zoli!

Nagy László