Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2003 - 41 - Lelkésziktatás Irsán

Egyházunk egy-két hete

Lelkésziktatás Irsán

Erdélyi Csabát iktatja be D. Szebik Imre püspök
A nagy múltra visszatekintő, tradícióihoz kötődő irsai gyülekezetben a közelmúltban lelkészválasztásra került sor. Bárdossy Tibor huszonkilenc évi hűséges szolgálat után átadta helyét Erdélyi Csabának, a Dombóvár-Kaposszekcső-Csikóstöttös Társult Egyházközségből érkező fiatal kollégájának. Az október 4-én tartott ünnepélyes iktatáson – melynek liturgiáját a Dél-Pest Megyei Egyházmegye esperese, Koczor Tamás, illetőleg Aradi András dombóvári lelkész végezte – a szolgatársak, a dombóvári gyülekezet busznyi küldöttsége és a város másik részéből érkező alberti testvérek is osztoztak az irsaiak örömében.

  1. Szebik Imre elnök-püspök 2Tim 2,24 alapján tartott igehirdetésében éppúgy szólt a jelenlévőkhöz, mint Erdélyi Csabához. Prédikációjában kiemelte: a gyülekezet hozzáállása döntően befolyásolja a lelkész igyekezetét, ezért arra biztatta a híveket, hogy segítsék a fiatal szolgatárs munkáját. Az újonnan megválasztott lelkipásztortól pedig azt kérte: legyen magatartásában, emberek és Isten előtti kedvességben példa a gyülekezet számára.

Ezt követően iktatási beszédében Erdélyi Csaba arról tett bizonyságot, hogy kész tanulni a tanítványoktól, akik Isten országának építésén fáradoztak.

A köszöntők sorában elhangzott: fontos a nyugalomba vonuló és az új pásztor közötti testvéri kapcsolat; ugyanakkor az új szín, az egyházközség épülését szolgáló, fiatalokat is megszólítani képes ötletek, tervek a jövőbe mutatnak. Minden emberi közösség számára megszívlelendő: a kommunikációs csatornákat tisztán kell tartani. Különösen igaz ez a gyülekezetekre, hiszen a gyülekezet tagjai és a lelkész közötti párbeszéd minősége alapvetően meghatározza az egyházközség életét.

Az erdélyi származású Erdélyi Csaba és jelenleg gyesen lévő felesége, Erdélyi Boróka életútjának irsai szakaszára Isten segítségét kérte az ünneplő gyülekezet, bízva abban, hogy a kitartó és állhatatos munka megtermi gyümölcsét.

HHO

Regionális hozzárendelés: Irsai Evangélikus Egyházközség