Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2004 - 1 - Füredi hálaadás

Evangélikusok

Füredi hálaadás

Nagy Gyula nyugalmazott püspök köszöntése
Az egyházi év kezdetén bizonyságtévő szolgálatokon keresztül is erősödhetett hitében a balatonfüredi evangélikus gyülekezet. Először a még lelkészi szolgálat előtt álló negyedéves teológus, Pelikán András szupplikációs igehirdetése, majd a már hosszú és tartalmas szolgálati útra visszatekintő D. dr. Nagy Gyula szólt a gyülekezethez.

A nyugalmazott püspök – aki váratlan szívműtéte után került utókezelésre a balatonfüredi szívkórházba, s ennek során kereste fel az egyházközséget – személyes életével kapcsolatban hangsúlyozta Isten megtartó kegyelmét. Nagy Gyula egyúttal köszönetet mondott a szívkórház jelenlegi és korábbi vezetőinek, akiknek lelkiismeretes munkája révén már egyházunk több tagja nyerhetett gyógyulást az intézményben.

Az egyházközség nevében a helyi lelkész és a gyülekezet felügyelője, Tóth Imréné köszöntötte a felépült püspököt (képünkön), jó egészséget kívánva számára nem utolsósorban azért, hogy – sokak hitbeli épülésére – mielőbb befejezhesse dogmatikáról írt könyvének második részét.

EvÉlet-infó

Regionális hozzárendelés: Balatonfüred–Dörgicsei Társult Evangélikus Egyházközség