Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2004 - 10 - Német protestáns egyházi napok 2005

Keresztutak

Német protestáns egyházi napok 2005

A német protestáns egyházi napok - húsz ország 30 képviselőjét tömörítő - nemzetközi előkészítő bizottsága a február 26-28. között Fuldában tartott ülésén dr. Görög Tibor evangélikus lelkészt választotta alelnökévé.

A nemzetközi ökumenikus testület igen sikeresnek ítélte a tavaly májusban Berlinben megrendezett ökumenikus egyházi napokat, melynek mintegy háromezer különböző programján összesen több mint kétszázezren vettek részt. A körülbelül ötezer külföldi vendég sorában 176 magyar résztvevőt regisztráltak. A második ökumenikus "Kirchentagra" a tervek szerint valamikor az évtized végén kerülne ismét sor.

A nemzetközi bizottság ugyanakkor elkezdte a következő, sorrendben a harmincadik német protestáns egyházi napok tartalmi és adminisztratív előkészítését. A nagyszabású találkozót 2005. május 25-29. között rendezik Hannoverben. A százezer résztvevővel számoló rendezvénysorozat mottójául egy igen elgondolkodató mózesi igét választottak: "Ha a gyermeked a jövőben megkérdez téged" (5Móz 6,20).

A hannoveri egyházi napokra ez év végén lehet majd jelentkezni. A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa 100 magyar küldöttnek biztosít ingyenes részvételi lehetőséget a találkozón.