Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2004 - 12 - Tisztségviselőket választott az EKME

Egyházunk egy-két hete

Tisztségviselőket választott az EKME

Tiina Yanno
Tisztújító közgyűlést tartott február 21-én az Evangélikus Külmissziói Egyesület (EKME). A Deák téri gimnázium dísztermében lezajlott együttléten a vezetőség az alapszabály módosítására is javaslatot tett. Két legfontosabb indítványuk az volt, hogy újra kettős elnökség képviselje az egyesületet, és a jövőben ne tanácskozó testület, hanem esetenkénti tanácsadók segítsék a munkát.

A javaslat megszavazása után nevezték meg az új vezetőséget, melyet a közgyűlés - titkos szavazással - elfogadott. Lelkészi elnökké Brebovszkyné Pintér Mártát választották, a világi elnök továbbra is Ihrig Dénes maradt. Az EKME jegyzője Bálint Józsefné, szervező titkára Bencze Imréné, ifjúsági szervezője Jóné Jutasi Angelika, pénztárosa Simonné Bencskó Katalin lett. Vezetőségi tag maradt dr. Csonka Géza, számvizsgáló pedig dr. Molnár Gyuláné.

A közgyűlés az egyesület alapító tagját, Brebovszky Gyula nyugalmazott lelkészt hűséges és odaadó munkájáért örökös tiszteletbeli elnökké választotta.

Az egyesület - imádsággal és anyagilag - továbbra is támogatja Mesterházy Andrea és Balázs indiai szolgálatát, valamint Ramya Chitra indiai főiskolás tanulmányait. Az Evangélikus Külmissziói Egyesület mindeközben lehetőségei szerint mindent megtesz a külmisszió itthoni népszerűsítéséért is: támogatja a missziói imaközösségek alakulását, és részt vesz az egyház által szervezett kerületi és országos rendezvényeken.

A megválasztott tisztségviselők Keveházi László nyugalmazott esperesnek, az egyesület első lelkészi elnökének áldásával kezdtek neki az újabb három esztendőnek.