Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2004 - 13 - Újabb nívódíjat érdemelt ki a budahegyvidéki evangélikus templom

Egyházunk egy-két hete

Újabb nívódíjat érdemelt ki a budahegyvidéki evangélikus templom

A Belügyminisztérium Építési Hivatala által kiírt "Az év akadálymentes épülete 2003" pályázaton nívódíjjal jutalmazták a budahegyvidéki evangélikus templomot és gyülekezeti központot. A rangos elismerést március 11-én adták át a Magyar Urbanisztikai Társaság dísztermében.

A díjátadó ünnepségen Göncz Kinga, az Egészségügyi, Szociális és Családügyi Minisztérium államtitkára, Fegyverneki Sándor, az Országos Lakás- és Építésügyi Hivatal elnöke és Kovács Imre, a Belügyminisztérium építésügyi főosztályvezetője vett részt. Az okleveleket Fegyverneki Sándor adta át a gyülekezet felügyelőjének, dr. Müller Miklósnak, az épület tervezőjének, Benczúr Lászlónak (képünkön), valamint a kivitelezők vezetőjét - Hollmann Attilát - képviselő Fekecs Évának.

Az oklevéllel együtt egymillió forint is jár a résztvevőknek. A tervező és a kivitelező az őt megillető részről a gyülekezet javára lemondott. Dr. Müller Miklós tájékoztatása szerint a presbitérium jóváhagyása esetén a teljes összeget beteszik a bankba, és az éves kamatokat a tragikus körülmények között elhunyt Andorka Eszter által vezetett Bárka közösség támogatására fordítják.