Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2004 - 13 - Egyházkerületi elnökségi találkozó és presbiteri ülés Szegeden

Egyházunk egy-két hete

Egyházkerületi elnökségi találkozó és presbiteri ülés Szegeden

Gyülekezeti látogatás Csorváson és Gerendáson

A Déli Egyházkerület öt egyházmegyéjének elnökségei találkoztak egymással és a kerület elnökségével március 19-én Szegeden. A mintegy kétórás tanácskozáson részletesen megvitatták a kerület legfontosabb ügyeit, és szó esett a közeljövőben megoldásra váró feladatokról is. Ezután került sor a Déli Egyházkerület presbiteri ülésére.

Az ülésen elfogadták a kerület püspökének, Gáncs Péternek, illetve felügyelőjének, Szemerei Zoltánnak a jelentését, majd Kendeh György, a Diakóniai Bizottság elnöke számolt be egyházunk diakóniai munkájáról. A presbiteri ülés után a püspök találkozott a gyülekezet ifjúságával, a szegedi ifisekkel. Diaképes előadásában Jézus passiójára irányította a fiatalok figyelmét, együttgondolkodásra, meditálásra kérve őket.

Másnap, szombaton Gáncs Péter a Gerendás-Csorvási Társult Evangélikus Egyházközségbe látogatott, hogy egy-egy szeretetvendégség keretében találkozzon a gyülekezetek tagjaival, tartva magát ahhoz az ígéretéhez, hogy nemcsak az ünnepeken lesz jelen a hívek között, hanem a kevésbé eseménydús alkalmakon is. Csorváson és Gerendáson egyaránt jó volt együtt tölteni néhány órát a közösség tagjaival, jó volt ismerkedni, a gyülekezetépítési tervekről hallani. A hétvége lehetőséget adott arra is, hogy a püspök jobban megismerje fiatal szolgatársát, Nemes Judit segédlelkésznőt és férjét, Füzesi Kornélt, akik ősz óta szolgálnak az egyházközségben.

Vasárnap Gáncs Péter mindkét gyülekezetben igehirdetéssel szolgált, kiemelve a közösség, az egymással és Jézussal való koinónia éltető fontosságát.

Szabó Szilárd

Regionális hozzárendelés: Szegedi Evangélikus Egyházközség