Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2004 - 13 - Keresztény középiskolák budapesti focitornája

Keresztutak

Keresztény középiskolák budapesti focitornája

Az Aranycsapat ötven évvel ezelőtti legendás sikerének is emléket kívántak állítani azzal a téli focikupával, amelyet a fővárosban lévő egyházi középiskolák diákjai számára hirdetett meg - immár hetedik alkalommal - a Lónyay Utcai Református Gimnázium és Kollégium. A labdarúgótornára ezúttal kilenc intézmény összesen tizenkét csapattal nevezett be.

A Fradi népligeti Faház Sportcsarnokában lezajlott múlt szombati döntőt megtisztelte jelenlétével - többek között - dr. Szabó István, a Dunamelléki Református Egyházkerület püspöke is.

A bravúrokban sem szűkölködő küzdelmek után végül - a Baár-Madas- és a Lónyay-gimnázium válogatottja mögött - a Budapest-Fasori Evangélikus Gimnázium "A" csapata bronzérmes lett. Ez az eredmény azért is kiemelkedő, mert az együttes hét állandó tagjából négyen - nyelvvizsgára való készülés miatt - kénytelenek voltak távol maradni a bajnokságtól. Testnevelő tanáruk, Limbach Jenő kiváló munkáját dicséri az is, hogy a gimnázium újoncokból álló "B" csapatának a hatodik helyet sikerült megszereznie, így jó eséllyel indulnak majd a következő bajnokságon. A Deák Téri Evangélikus Gimnázium focistái jövőre szintén javíthatnak pozíciójukon, hiszen ezúttal be kellett érniük a 10. helyezéssel.

A nyertesek a kupát és az emlékplakettet az Aranycsapat egykori tagjaitól, Grosics Gyulától és Buzánszky Jenőtől vehették át.