Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2004 - 13 - Közelebb Istenhez, közelebb a közösséghez

A hét témája

Közelebb Istenhez, közelebb a közösséghez

Amikor az ifjúságról beszélünk, sokunknak a jókedv, a dinamizmus jut eszünkbe. De mit tehetnek ezek a fiatalok Istenért és az egyházunkért?

A válasz első ránézésre egyszerű: az ifjúság elsődleges feladata az, hogy a maga nyelvén hirdesse és képviselje az evangéliumot a mindennapokban. Ám az a fiatal, akinek nincs személyes kapcsolata Teremtőnkkel, mindezt nem tudja megtenni. Azoktól, akik még nem tapasztalták Isten szeretetét, nem várhatjuk el, hogy betegeket látogassanak, segítsenek a gyermek-bibliaórák levezetésében és más feladatokban. Sajnos egyes szülők azt hiszik, hogy az üdvösség egyfajta szertartáshoz kapcsolódik, és gyermekük konfirmációjával saját lelkiismeretüket nyugtatják meg, esetleg a nagyszülők igényeit teljesítik.

Feladatunk éppen ezért olyan programok és tevékenységek szervezése, amelyek közelebb viszik a fiatalokat Krisztushoz, és megértetik a golgotai kereszt lényegét. Fontos, hogy ezekbe az előkészületi munkákba maguk a fiatalok is bekapcsolódjanak. Sokkal szívesebben tartozik ugyanis egy ifjú egy olyan közösséghez, amelynek maga is alakítója, formálója. Ezért ne zárkózzunk el a fiatalok ötleteitől, motiváljuk és lássuk el feladatokkal őket!

Györe Balázs