Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2004 - 13 - Kölcsönhatás

A hét témája

Kölcsönhatás

Ifjúsági csoportunk 1992 óta működik Cinkotán. A feladatokat megosztjuk egymás között, mindenki egyéni adottságaival járul hozzá a közösségi munkához. Mindig van valaki, aki - vendég előadók, lelkészek bevonásával - vállalja a pénteki alkalmak megszervezését.

Az ifink tagjai a bibliaórákon kívül is folyamatosan találkoznak - nem kizárólag egyházi programokon -, ennek is köszönhető, hogy szorosabb kötelék alakult ki közöttünk. A közösség épülését nagyban szolgálják a nyári konferenciák és az általunk szervezett kirándulások, táborok, egyéb alkalmak is, melyekre az ország minden részéről hívunk ifiket.

Az a jó, ha az ifjúság támaszkodhat a lelkészre, aki irányítja, segíti a fiatalokat, és nem passzív befogadásra, hanem aktív együttgondolkodásra ösztönzi őket.

Úgy gondoljuk, hogy munkánk nem merülhet ki abban, hogy csak a saját ifinket építjük. Felelősséget érzünk a fiatalabb korosztály iránt, ezért számos programot szervezünk a gyülekezethez tartozó gyerekeknek. Életkoruknak és érdeklődési körüknek megfelelő alkalmakat biztosítunk nekik: ifjúsági istentiszteletet, kézművesdélutánt, kirándulásokat, táborokat. Ezek által mi is erősödünk a hitünkben.

Eszes Tünde