Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2004 - 14 - Változások a Gazdasági Osztályon 2004 tavaszán

Evangélikusok

Változások a Gazdasági Osztályon 2004 tavaszán

� Április elsejével új gazdasági igazgató, Illés Kamilla kezdi meg munkáját az irodában. Belépésének előzménye, hogy Szemerei Zoltán gazdasági igazgató tavaly nyáron több mint harmincéves szolgálat után nyugállományba vonult, és új tisztséget vállalt a Déli Egyházkerület felügyelőjeként.

� 2004. január 1-jétől - az Országos Számvevőszék kívánságára - kettős könyvelés bevezetésére került sor az országos irodában. A munkával egy külső céget, a Consultatiót bízta meg a vezetés. A változásra a könyvelés rendezése, a tisztánlátás, hozzáférhetővé és érthetővé válás elősegítése érdekében volt szükség.

Átadás-átvétel közben...

...beszélgettem Végh Szabolccsal, aki 2003 júniusa - Szemerei Zoltán gazdasági igazgató távozása - óta a Gazdasági Osztály megbízott vezetőjeként dolgozik. Szabolcs 2000 októberében kezdett az Országos Egyházi Irodában dolgozni mérlegképes könyvelőként. Azóta beiratkozott az egyik gazdasági főiskolára, ahol hamarosan befejezi tanulmányait. Május elsejétől új munkahelyen, a balatonszárszói missziói otthon megbízott intézményvezetőjeként hasznosítja majd tudását, tehát ezentúl is egyházi intézményben fog dolgozni.

Szabolcs születése óta a pilisi evangélikus gyülekezet tagja. Mint mondja: "Keveházi Laci bácsi lelki gyermeke". Ezer szállal kötődik az egyházhoz: presbiter, egyházmegyei és egyházkerületi tisztségviselő. Végül, de nem utolsósorban pedig fiatal apa, aki nagyon büszke négy hónapos Boglárka lányára...