Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2004 - 14 - On-line érkezett...

Evangélikusok

On-line érkezett...

Az Országos Egyházi Iroda szinte valamennyi munkatársa számítógéppel dolgozik. A géptől való "függőségünkkel" nemrég akkor szembesültünk, amikor hálózati karbantartás miatt egy teljes napig nem volt szabad bekapcsolni legfőbb munkaeszközünket. E-mailt sem tudtunk küldeni, az internetet sem használhattuk, és a belső hálózatot sem értük el. Ma már természetes, hogy e segédeszközök teszik lehetővé, hogy az épületen belül gyorsan, hatékonyan dolgozzanak a különféle osztályok. Ahhoz, hogy minden zökkenőmentes legyen, számítógépes szakemberek - rendszergazdák - állandó munkájára van szükség. Az országos iroda számítógépes rendszeréről Bogdányi Gábortól, az Internet Munkacsoport vezetőjétől kértünk információt - természetesen e-mailben.

Mint megtudtuk, az Üllői úti központban helyi számítógépes hálózat működik. Ez nagyban megkönnyíti a kommunikációt az egyes osztályok között, hiszen a különféle dokumentumok, levelek egy része minden dolgozó számára hozzáférhetővé válik.

Az iroda számítógépes hálózata többféle, széles sávú és tűzfalakkal védett internetcsatlakozással rendelkezik. Minden dolgozónak személyes, névre szóló e-mail címe van, s ez bizonyos mértékű elektronikus ügyintézést is lehetővé tesz: a drótpostán érkező kérdések és megkeresések gyorsan megválaszolhatók.

Az országos irodában folyamatosan frissítik egyházunk hivatalos név- és címtárát. Az adatok nyomtatásban ugyan évente csak egyszer jelennek meg, ám egyházunk honlapján havi frissítésben is elérhetők.