Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2004 - 14 - (Sz)épülünk...?

Evangélikusok

(Sz)épülünk...?

Aki az elmúlt hónapokban megfordult az Üllői úti irodaházban, az - mind a földszinten, mind a második emeleten - építőmunkásokkal találkozott.

Több irodahelyiségre lenne szükség a házban, mint amennyi jelenleg rendelkezésünkre áll, így az adott keretek között törekszünk a legcélszerűbb helykihasználásra, és azzal gazdálkodunk, amink van. Az akadálymentesítés még megoldatlan, mert a törvényben előírt szempontoknak megfelelő, teljes körű átépítés komoly költséget jelentene.

Fontos megjegyeznem azt is, hogy a közelmúltban elkészítettünk egy országos szabályrendeletet, amelynek célja az egyházi beruházások, felújítások egységes szemlélet szerinti, gazdaságos megvalósítása, az egyházi és állami források hatékony felhasználásának és a vállalkozói verseny tisztaságának biztosítása. A szabályrendelet teljesebb kidolgozására - az országos elnökség felhatalmazása alapján - az Építési és a Gazdasági Bizottság tagjaiból egy közös munkacsoport alakult. A közeljövőben pedig a minőségbiztosítási rendszer kidolgozását kezdjük meg.