Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2004 - 16 - Az eklézsiának szüntelenül újulnia kell!

Egyházunk egy-két hete

Az eklézsiának szüntelenül újulnia kell!

Ünneplőbe öltözött emberek, fiatalok és középkorúak, idősek és családosok siettek virágvasárnap az arnóti főutcán a község központjában fekvő templom felé. A kicsiny evangélikus közösség tagjai hálatelt szívvel gyülekeztek össze, hogy köszönetet mondjanak megújult templomukért.

Megzendült az orgona, és felhangzott az ének: "Áll az Úristen temploma..." Még mindig áll! És nemcsak a templom, de a gyülekezet is él. Több mint két évszázada hangzik itt Isten megszólító üzenete. "Isten megáldotta az arnóti gyülekezetet, és a mai napig munkálkodik tagjai között" - hangsúlyozta Sándor Frigyes, a miskolc-belvárosi templom lelkésze, az ünnepi istentisztelet igehirdetője.

Isten áldásának jele a most elkészült, megújult templombelső: a kicserélt padozat és a bevezetett padfűtés is. A gyülekezet az egykori tanítólakás értékesítésével, országos és egyházmegyei támogatással tudta megvalósítani terveit. Köszönet illeti a lebonyolításban részt vállaló, a munkálatok ideje alatt a gyülekezetben szolgáló lelkipásztorokat, Novotny Dánielt és Tóth Melinda Annát is.

"Az eklézsiának szüntelenül újulnia kell..." - hallottuk az ünnepi istentiszteleten Horváth Judit szavalatát. Virágvasárnapi örömmel a szívünkben közösen imádkoztunk ezért a megújulásért - hogy ne csak az épületben, hanem a hívek szívében is végbemehessen ez a változás.

Buday Barnabás