Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2004 - 18 - A német államelnök Magyarországon

e-világ

A német államelnök Magyarországon

A Német Szövetségi Köztársaság elnöke, dr. Johannes Rau és felesége április 20–22. közötti magyarországi látogatása alkalmából a Kempinski Hotelben fogadta a történelmi egyházak vezetőit, köztük D. Szebik Imrét, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspökét. Az államelnök tájékozódott a magyarországi történelmi egyházak jelenlegi helyzetéről és a társadalomban betöltött szolgálatáról. Johannes Rau kifejezte örömét, hogy a német és a magyar egyházak között szoros az együttműködés, az egyházak vezetői pedig megköszönték a német keresztény egyházak erkölcsi és anyagi támogatását.

A csaknem egyórás megbeszélést követően Szebik Imre a Magyar Távirati Irodának nyilatkozva elmondta: a találkozón szó volt arról is, mennyire nyilvánítanak véleményt az egyházak a különböző társadalmi kérdésekben.

Az idén nyugdíjba vonuló Johannes Raunak – államfői minőségében – ez volt az utolsó hivatalos látogatása. Az elkötelezett protestáns keresztényként élő Johannes Rau életére Isten gazdag áldását kérjük.

Horváth-Hegyi Olivér felvétele