Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2004 - 20 - Felújított gyermekonkológiai osztály Pécsett

A közelmúlt krónikája

Felújított gyermekonkológiai osztály Pécsett

Egy sikeres jótékonysági koncert eredménye

A Pécsi Orvostudományi Egyetem Gyermekklinikáján ünnepélyes keretek között avatták fel április 19-én az onkohematológiai osztály felújított épületét. Az évente 80 gyermek gyógyulását szolgáló osztály épületének felújítását a Béres Alapítvány tavaly június 20-án tartott, nagy sikerű jótékonysági koncertje tette lehetővé. Az avatáson megjelent Mádl Dalma asszony is, aki a felújítás ügyét a jótékonysági koncert fővédnökeként segítette.

Dr. Soltész Gyula, a gyermekklinika igazgatója elmondta: a koncert árbevételéből és a Béres Gyógyszergyár Rt. adományából származó 15 millió forint tette lehetővé a felújítási munkálatok megkezdését. Az osztály több mint hetvenéves épületének renoválása tíz éve húzódott az anyagi eszközök hiánya miatt, de az adománynak köszönhetően a Baranya, Tolna, Somogy és Zala megyéből érkező, súlyosan beteg gyermekek most már nyugodt környezetben gyógyulhatnak, az orvosok pedig korszerűbb körülmények között végezhetik munkájukat.

Mádl Dalma elmondta, példaértékűnek tartja, hogy magánszemélyek, vállalkozások és civil szervezetek fognak össze egy ilyen ügy érdekében.

Béres Klára, a Béres Alapítvány elnöke hozzátette: „Felemelő pillanat az, amikor egy álom valóra válik.” A Béres Alapítvány nagyon hálás mindazoknak, akik részvételükkel, művészetükkel vagy egyéb támogatással segítették a tavalyi koncertet. A fellépő művészek – a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának tagjai, Kiss B. Atilla operaénekes és Kovács László karmester –, valamint az est háziasszonya, Kudlik Júlia felajánlották honoráriumukat a kórházfelújítás céljára.