Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2004 - 21 - Dombóvári "induló"

Egyházunk egy-két hete

Dombóvári "induló"

A Tolna–Baranyai Egyházmegyében május 15-én új kezdeményezés helyszíne volt Dombóvár. Az itteni gyülekezet az egyházmegye hittanosainak szervezett találkozót, melyen közel kétszáz gyermek vett részt. A tengelici bábcsoport műsora után, az igére való figyelést és a közösségformáló éneklést követően a templomból hat csoportban indultunk „hegyet mászni”. Hat helyszínen (a Sínai hegyen, a Kármel, az Ararát, a Morijja és az Olajfák hegyén, illetve a Golgotán) bibliai történetekkel ismerkedtek meg a hittanosok. Az állomásokon a gyermekek és a lelkészek kreativitásukról és ügyességükről is tanúbizonyságot tettek.

Délután az udvar alkotóházzá alakult, ahol különböző tárgyakat lehetett készíteni bőrből, de pingpongozásra is lehetőség volt. A munkát nehéz szívvel hagyták abba a gyermekek, akik kora este ismét birtokba vették a templomot. Itt a pécsi bábcsoport előadásában elevenedett meg a nagy vacsora története, amelyről aztán Vladika Zsófia tartott áhítatot.

A közös éneklés után a vendégek nevében Csepregi Erzsébet mondott köszönetet a dombóvári gyülekezetnek és lelkészeinek – Fatalin Helgának és Aradi Andrásnak – a szervezésért, valamint az alkalom lebonyolításért. Búcsúzáskor megfogalmazódott bennünk, hogy elindulni a legnehezebb, de reménységünk szerint ezen a napon mindannyian „megérkeztünk”.

Rózsai György

Regionális hozzárendelés: Tolna–Baranyai Egyházmegye