Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2004 - 23 - Határhelyzeteink

Keresztutak

Határhelyzeteink

A Klinikai Lelkigondozók Ökumenikus Egyesületének üléséről

A diakóniai szolgálat és az egészségügy határmezsgyéjén mozgó klinikai lelkigondozás jelenét és jövőjét boncolgatták május 28-án, pénteken a Klinikai Lelkigondozók Ökumenikus Egyesületének (KLÖE) legutóbbi tudományos ülésén.

Mintegy százan érkeztek Dunakeszire a KLÖE elnöke, Debrecenyi Károly István református lelkész meghívására a helyi egyházközség templomába, a Határhelyzetek címet viselő összejövetelre. Az egész napos együttlét a hagyományokhoz híven most is a különböző felekezetekhez tartozó, klinikai lelkigondozást végző lelkészek és laikusok továbbképzését kívánta elősegíteni. Idén az előadások a klinikai lelkigondozást az egyházak oldaláról próbálták megközelíteni (tavaly az egészségügy szempontjából vizsgálódtak).

A szervezet idei – immár tizenkettedik alkalommal megrendezett – konferenciáján a jelenlévők többek között dr. Beer Miklós római katolikus megyés püspököt, Fónagy Miklós református esperest, valamint Gáncs Péter evangélikus püspököt hallhatták. A felkért előadók egyházuknak a kórházakban végzett szolgálatáról, terveikről és teendőikről számoltak be az egybegyűlteknek. Az ebédszünetet személyes hangú beszámolók követték, melyek egyikében Kulcsár Zsuzsanna balassagyarmati evangélikus segédlelkész és klinikai lelkigondozó a beteg gyermekek között végzett munkájáról beszélt.

G. Zs.