Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2004 - 23 - Jótékonysági koncert a daganatos betegekért

Kultúrkörök

Jótékonysági koncert a daganatos betegekért

A Béres Alapítvány jótékonysági koncertet rendez június 12-én a Zeneakadémián a Szegedi Gyermekgyógyászati Klinika új onkológiai részlegének kialakítására. A Széchenyi-díjas feltaláló, dr. Béres József és a Béres Rt. által több mint tíz éve létrehozott alapítvány az est teljes bevételét a Szegeden kezelt daganatos gyermekek életkörülményeinek javítására fordítja. A Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara és a fellépő művészek – közöttük Zandra McMaster ír operaénekesnő – a teljes honoráriumukat felajánlották a jótékony célra. A várhatóan 15 millió forintos koncertbevétel lehetővé teszi a már régóta tervezett új kórházrészleg kialakítását. Ebben 10-14 fős kórtermek helyett 1-2 ágyas, külön fürdőszobás helyiségek állnának a betegek rendelkezésére.

A koncert nemcsak karitatív szempontból ígérkezik egyedülálló eseménynek, hanem a zenei kínálat is kivételes lesz. A koncert fővédnöke Mádl Dalma asszony, aki személyes munkájával is támogatja az ügyet.

Az alkalomra bárki vehet jegyet, de azok is adakozhatnak, aki nem tudnak részt venni a rendezvényen. Jegyek a Béres Alapítványnál, illetve a Zeneakadémia jegypénztárában kaphatók.