Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2004 - 24 - Beiktatták tisztségükbe a baptista egyház vezetőit

Keresztutak

Beiktatták tisztségükbe a baptista egyház vezetőit

Ünnepi istentisztelet keretében beiktatták hivatalába Mészáros Kálmánt, a Magyarországi Baptista Egyház újabb négy évre megválasztott elnökét, valamint Mészáros Kornél főtitkárt és a vallási közösség többi vezető tisztségviselőjét múlt szombaton Budapesten.

Nincs fontosabb feladat Istentől elfordult világunkban, mint megosztó erőktől mentesen továbbadni az örömhírt – mondta a szolgálati levél aláírása után elmondott székfoglaló igehirdetésében Mászáros Kálmán, aki 2000 óta vezeti a baptista egyházat.

Kiss Péter kancelláriaminiszter Medgyessy Péter miniszterelnök üdvözletét tolmácsolva azt mondta: a kormány partnerként tekint az egyházakra, így a baptista egyházra is azokban a nagy nemzeti feladatokban, amelyek Magyarország előtt állnak. Legfontosabb teendőnk a jólét és a szabadság megteremtése, valamint a nemzet újraegyesítése – közölte. Kiss Péter a csaknem háromórás ünnepséget követően az MTI-nek elmondta, hogy a Magyarországi Baptista Egyház ebben az évben mintegy 186 millió forintos támogatásban részesül.

Az újpesti baptista imaházban tartott eseményen a megválasztott vezetőket Kiss-Rigó László katolikus, Bölcskei Gusztáv református, illetve Gáncs Péter evangélikus püspök köszöntötte. A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége nevében Schweitzer József nyugalmazott országos főrabbi levélben küldte el jókívánságait.

MTI