Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2004 - 26 - Jótékonysági koncert

Kultúrkörök

Jótékonysági koncert

A Béres Alapítvány – az elmúlt évhez hasonlóan – idén is nagyszabású jótékonysági koncertet szervezett a daganatos beteg gyermekek megsegítésére. A június 12-én tartott hangverseny teljes bevételét ismét egy gyermekkórház felújítására fordítják: a Pécsi Orvostudományi Egyetem Gyermekklinikájának Onkohematológiai Osztálya után idén a Szegedi Gyermekgyógyászati Klinika Onkológiai Részlege kapta a 15 millió forintos adományt. Béres Klára, az alapítvány elnöke a koncerten nyújtotta át az erről szóló tanúsítványt a klinika igazgatójának, dr. Túri Sándor professzornak (képünkön).

Az est fővédnöke, Mádl Dalma személyesen is megtisztelte jelenlétével a rendezvényt, melynek idén is a Zeneakadémia nagyterme adott otthont. A színvonalas zenei élményt a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának, Kovács László karmesternek és Meláth Andrea operaénekesnőnek köszönhették a résztvevők. A fellépő művészek mindegyike, valamint a koncert háziasszonyi teendőit ellátó Kudlik Júlia a teljes honoráriumáról lemondott a nemes cél érdekében.

Az adomány segítségével a klinika emberségesebb és színvonalasabb körülményeket biztosíthat a Bács-Kiskun, Békés, Szolnok, Csongrád megyéből érkező beteg gyerekek gyógyulásához.