Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2004 - 28 - Zarándoklat a Szélrózsára

Keresztutak

Zarándoklat a Szélrózsára

2004. július 18–21., Budapest–Tata

A zarándoklat hitből fakadó együttlét, amelynek célja, hogy hitünket, keresztény elkötelezettségünket egyházunk közösségében megerősítsük, mindezzel előkészülve a tatai találkozásra Istennel és hittestvéreinkkel. Ennek fényében naponta 20-25 kilométernyi hegyi utat teszünk meg gyalogosan, saját hátizsákban cipelve hálózsákunkat, matracunkat, ruháinkat és háromnapi élelmünket (vásárlásra lesz lehetőség). Közösségi együttlétünkből fakadóan tilos a dohányzás, az alkoholfogyasztás, a magnózás, rádiózás. Mobiltelefont hozhatsz magaddal, de a zarándoklat elejétől a végéig kikapcsolt állapotban kell tartanod, tehát túl sok értelme nincs. A szervezők közül sokaknál lesz – az ő esetükben indokolt –, tehát nagy szükség esetén rendelkezésre áll.

SZÁLLÁS: A három éjszakát közös táborhelyen, sátorban töltjük. Ha nincs sátrad, akkor jelezd nekünk, és keresünk számodra helyet másoknál.

TÚRAFELSZERELÉS: sátor, matrac, hálózsák és takaró, elemlámpa, kulacs, bögre/pohár, esőkabát, védőfólia a hátizsákra, sapka, meleg pulóver, tisztasági felszerelés, saját gyógyszer, kötszer, három napra való élelem, Biblia, papír, toll, személyes iratok (személyi és diákigazolvány, TAJ-kártya).

ÉLELMEZÉS: élelemről mindenki maga gondoskodik, hazulról hozott ennivalóval. Készülj olyan édességgel, házi süteménnyel, amelyet másokkal meg tudsz osztani.

CSOMAGSZÁLLÍTÁS: a sátrakat autó szállítja naponta a szálláshelyre. A személyes csomagját mindenki maga viszi. Ehhez erős, jó állapotban lévő hátizsákot érdemes választani.

TALÁLKOZÓ: július 18-án, 10 órakor a budavári evangélikus templom előtt, ahonnan a 11 órakor kezdődő istentisztelet után indulunk utunkra.

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ: július 16., péntek 16 óra.

Jelentkezni a bgyore@t-email.hu címen Györe Balázsnál vagy az Ifjúsági és Gyermekosztály 1/429-2037-es telefonszámán lehet.

RÉSZVÉTELI DÍJ: A részvétel önköltséges, a négy nap kb. 5000 Ft lesz, amely a Szélrózsán való részvételt nem tartalmazza.

Szél Róza