Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2004 - 29 - Könyv az ébredésről

Kultúrkörök

Könyv az ébredésről

Az egyház alapfeladata az ébresztés. „Ébredj fel, aki alszol, támadj fel a halálból, és felragyog neked a Krisztus” – mondta Pál apostol az efeziusiaknak (Ef 5,14). Az ébresztést Isten Szentlelke munkálja a lelkekben. Ahol az emberek lelkileg ébrednek, ott történnek újjászületések, folyik Isten munkája, amellyel a világ kezdetétől fogva annak végéig az igaz hit egységében Szentlelke és Igéje által örökéletre elválasztott sereget gyűjt magának. Ott épül az anyaszentegyház.

Istennek erről az egyedülálló munkájáról írt regényes formában, olvasmányosan, egyháztörténetileg hitelesen Sükös Pál „A keskeny úton” című könyvében. A regény bemutatja egy lelkipásztor személyes ébredését, majd ezt követően annak a gyülekezetnek az ébredését, amelyben szolgált.

A könyv minden olvasónak tanulságokkal szolgál. A megfáradtak a megújulásra szomjaznak meg, a keresők a kegyelem rájuk találására nézve nyernek biztatást. A Krisztustól távollevők felébredhetnek. Krisztus szolgáinak öröme sokszorozódhat meg: érdemes odaszánni életünket a lelkeket ébresztő Krisztus szolgálatára.

A címlapfotó a Békás-szoros gyönyörű panorámájából mutat be egy részletet.

A könyvet az Immánuel Kiadó újra kiadta 2004-ben. Ára: 1200 Ft.

Megrendelhető (gyülekezeti iratterjesztőknek kedvezményesen) az alábbi címeken: Tel./fax: 28/452-335, e-mail: pecelref@freemail.hu