Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2004 - 30 - Esély

Evangélikusok

Esély

Mire az Evangélikus Élet utolsó példányát is kipréseli magából a nyomdagép, Tatán talán már szállingóznak az első fecskék a Szélrózsára. Az ifjúsági találkozó idejére szerkesztőségünk is áthelyezi székhelyét az Öreg-tó partjára, remélve, hogy az Esély Alapítvány táborában – július 21. és 25. között – jó eséllyel találjuk meg a következő lapravalót.

Bár nem áltatjuk magunkat azzal, hogy a felettébb bőségesnek ígérkező program közepette elmélyült EvÉlet-olvasásra is futja az időből, néhány tucattal azért viszünk magunkkal az újságból, hátha az „idősebb nemzedék” soraiból is követőkre talál a címlapfotónkon képviselt korosztály…

Valójában azonban ennél vérmesebb reményeket is táplálunk. Miközben kétségkívül örülnénk, ha sikerülne minél több ifjú olvasót (és tollforgatót) elkötelezni az Evangélikus Élet mellett, elsősorban mégis azért imádkozunk, hogy minél több fiatal evangélikus szívében ébredjen vágy a (hit)élet iránti maradandó elkötelezettségre.

Evangélikus hitélet? Nem erőltetett ez egy kissé? – kérdezhetik most sokan. Nos, a kérdésre történetesen e lapszám néhány írásából is kiolvasható a felelet, személyes megválaszolására pedig igazán jó esélyt kínál a tatai találkozó. Mindenesetre jó volna, ha előfizetésre való ösztönzés nélkül is egyértelműen megállná helyét a lapunkban kettős értelemben használatos szlogen: „EVANGÉLIKUS ÉLET – ÉLED.”

Éled?

T. Pintér Károly