Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2004 - 30 - 115

e-világ

Nemescsói e-pont-tapasztalatok

Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium által kiírt pályázatnak köszönhetően a Nemescsói Társult Evangélikus Egyházközség számítógépekhez, illetve a széles sávú interneteléréshez szükséges eszközökhöz jutott. Így a kicsiny Vas megyei településre megérkezett a mai kor modern technikája.

Pünkösdhétfő óta a megadott időpontokban bárki igénybe veheti az e-pont adta szolgáltatásokat. (A megnyitóünnepségen Varga Katalin lelkésznő kért áldást mindenkire, aki ilyen módon szeretne információkat gyűjteni.)

A kezdeti lelkesedés egyáltalán nem lankad: hétről hétre, alkalomról alkalomra szinte mindig telt házzal üzemel az e-pont. Ez heti 18 órás nyitva tartást jelent. A látogatók nem csupán gyerekek, illetőleg fiatalok: az idősebbek közül is egyre többen ismerik fel, hogy milyen praktikus haszonnal (is) járhat a gyülekezeti ház felkeresése.

A kezdeti tapasztalatok ugyanakkor nyilvánvalóvá tették a hozzáértő szakember jelenlétének fontosságát. Bármikor adódhat olyan probléma, amelynek a megoldásához szükség van az „e-pont-gazdára”. Immár az is megállapítható, hogy az e-pont valóban felpezsdítheti egy kis település életét, megmozdíthatja a falu egész közösségét és környékének lakosait is.

Kalincsák Balázs

Regionális hozzárendelés: Nemescsó–Meszlen–Acsád–K?szegdoroszlói Társult Evangélikus Egyházközség