Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2004 - 32 - "Elmegyek, és meggyógyítom!"

Egyházunk egy-két hete

"Elmegyek, és meggyógyítom!"

Gyógyító hét a szarvasi Középhalmi Misszióban

Jézus emberek szolgálatát felhasználva munkálkodik. Példája ennek Szarvason dr. Sárkány Angyal körzeti orvos munkája. A doktornő 1984 óta foglalkozik rendszeresen alkoholfüggőkkel; 1992 óta másokkal együtt egy alapítvány keretében végzi szolgálatát.

Az évközi összejövetelek, a nyári hónapokban a gyermekek, családosok és idősek számára szervezett csendeshetek mellett a misszió gyógyító heteket is rendez. Az idén erre július 26. és 31. között került sor – az Evangélikus Szenvedélybeteg-mentő Misszió és az EKE szervezésében – a volt tanyasi iskolában. A hét mottója Jézus szava volt: „Elmegyek, és meggyógyítom!”

A gyógyító héten részt vevők számára reggeli és esti áhítatokat, bibliai témájú előadásokat, csoportos beszélgetéseket, közös éneklést szerveztek, ezenkívül az orvosi témájú előadások sem hiányoztak a programból. Angyalka néni ezeken részletesen elmondta, hogy nemcsak az alkohol, a nikotin, a drog okoz függőséget, hanem minden szenvedéllyé válhat, amit az ember túlzásba visz! A szakemberek ismernek játék-, társ-, munka-, tv-, internet-, tanulás-, evés-, sport-, vásárlási függőséget is. A szenvedélybetegek maguk gyötrődnek a legjobban – még akkor is így van ez, ha a közvélekedés másként gondolja.

A hét lelkész vezetője, Selmeczi Lajos egy csoportos beszélgetésben az Úr Jézus rejtett munkájának bemutatására elmondta, hogy édesanyja egyszer leforrázta a lábát, emiatt kórházba került. Egy kórteremben feküdt a szomszédasszonyával, aki valamiért neheztelt rá. Egy idő után édesanyja megszólította az asszonyt. Rövid idő múlva közösen olvasták a Bibliát, és egymás felé fordulva csendben, közösen imádkoztak.

A záró úrvacsorai szolgálatban Túri Krisztina nyáregyházi lelkész arról beszélt, hogy még mi, hívők is sokszor jobban figyelünk arra, mit ehetünk, mint arra, hogy mit engedünk be a lelkünkbe. Hangsúlyozta: Jézusban jött el Isten szeretete, hogy az életünk megújuljon.

A szervezők kérik és várják az érdeklődők, a segítők, a lelkészek, gyülekezeti vezetők jelentkezését, akik támogatnák a missziót, illetve olyanokét is, akik szeretetvendégségeken szívesen beszámolnának a misszióban végzett munkájukról. (Jelentkezni az alábbi telefonszámokon lehet: Sárkány Angyal: 30/409-8012; Selmeczi Lajos: 34/383-819; Túri Krisztina: 20/497-7388.)

Magassy Zoltán