Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2004 - 36 - Hűség, öröm, türelem

Egyházunk egy-két hete

Hűség, öröm, türelem

Augusztus 20-án ünnepelte a Szabolcs megye nagy részét a „magáénak tudható” nyírszőlősi gyülekezet önállóvá válásának tizenkettedik születésnapját. Az államalapítás ezernegyedik évfordulóján a lélek gyümölcseiből (Gal 5,22) ez alkalommal háromnak az áldásait ízlelhette meg a mintegy kétszáz fős helyi gyülekezet és az ország számos részéből érkezett vendégsereg a templomkertben megrendezett csendesnapon.

A nyíregyházi anyagyülekezettől tizenkét éve – a kertvárosiakkal és a nagycserkesziekkel egy időben – önállósodott nyírszőlősi gyülekezet tagjai számára is időszerű üzenetet hordoztak a hűség, az öröm és a türelem szavak.

A szabadtéri oltáron nemzeti színű szalaggal átkötött házikenyér a hűséges Isten áldásaira emlékeztetett, aki gyermekeinek türelmes szeretetével a fáradságos hétköznapok között nemzeti, és egyben gyülekezeti örömünnepet is szerzett.

Immár hagyomány, hogy ezen a napon ad hálát ez a szórvány, maroknyi missziói gyülekezet, hogy az Úr megtartó, megerősítő kegyelméből minden tekintetben életképes és önálló lehet.

garai

Regionális hozzárendelés: Filadelfia Evangélikus Egyházközség