Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2004 - 37 - Adománygyűjtés a beszlani tragédia károsultjainak megsegítésére

A hét témája

Adománygyűjtés a beszlani tragédia károsultjainak megsegítésére

A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet, szolidaritást vállalva a múlt hét közepén kirobbant túszejtés áldozatainak hozzátartozóival és a terrorakciótól szenvedő oszétiai város, valamint a térség lakosságával, adománygyűjtő felhívással fordul a magyar lakossághoz.

Az elmúlt napokban számos megkeresés érkezett, amelyekben sokan felajánlották segítségüket a beszláni áldozatok hozzátartozóinak. Az Ökumenikus Segélyszervezet, mint az észak-kaukázusi térségben 1995 óta folyamatosan aktív humanitárius szervezet, a terrorcselekmény hatásának komolyságát figyelembe véve már kidolgozta segélyprogramját. A közeli napokban induló program keretében többek között a következő segítségnyújtási formák valósulhatnak meg:

– egészségügyi felszerelés juttatása a Beszlan környéki, elsősegélynyújtó felszereléssel küszködő kórházak számára;

– pszicho-szociális segítségnyújtás helyi szakemberekkel a volt túszok számára, a terrorcselekmény alatt kialakult sokk, trauma és stressz feloldására – esetleg üdültetési program gyermekek számára;

– iskolaszerpótlás diákoknak, iskolai felszerelés (pl. tábla, íróasztal, székek) az iskoláknak.

Az ökumenikus segélyszervezet az alábbi számlaszámra fogad adományokat azoktól, akik segíteni kívánják a beszlani áldozatok hozzátartozóit segítő munkáját: 11705008-20464565.

A segélyszervezethez interneten is el lehet juttatni (dombornyomásos bankkártyáról) adományokat a www.okumenikus.hu oldal on-line adományozás oldalán.