Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2004 - 37 - Művészeti estek az ökumené jegyében

Kultúrkörök

Művészeti estek az ökumené jegyében

Az idén szeptemberben második alkalommal tartanak kulturális rendezvénysorozatot Budakeszin, a Romkert Teátrumban és a református gyülekezet Kálvin termében.

A hit és kultúra párbeszéde szellemében, az ökumené jegyében megálmodott színházi, zenei és irodalmi estek kapaszkodót nyújthatnak, bizalmat, szerető közösséget teremthetnek mai, minden értéket megkérdőjelező világunkban.

A rendezvénysorozat szeptember 14. (kedd) és 18. (szombat) között minden este két helyszínen zajlik: 18.30-kor a református gyülekezet Kálvin termében (Budakeszi, Fő utca 159.), 20.30-kor pedig a katolikus templom melletti Romkert szabadtéri színpadán (Fő utca 192.) kezdődnek az előadások.

A különböző műfajú estek során a közönség többek között Pápai Erika, Kautzky Armand, Sztankay István és O. Szabó István színművésszel találkozhat. A Simon Kiadó bemutatja kedves régimódi meséskönyveit. Meghallgathatjuk Ady Endre verseit Szántai Tamás lebilincselő tolmácsolásában, majd Vizy Márton dalai és a Caritas Collectio kamarazenekar muzsikája csendül fel, néptáncestünkön pedig fellép a Budai Babszemek gyermektáncegyüttes és a Kertész táncegylet.

A Teátrum szándékaink szerint az értékteremtés helye lehet, ahol visszakaphatjuk az igazságba vetett hitünket, ahol a játék derűt, szépséget és reményt közvetít.

A programokról bővebb információt a www.romkertteatrum.tk címen kaphatnak az érdeklődők.