Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2004 - 38 - Ordináció Pécsett

Egyházunk egy-két hete

„…az sem számít, aki ültet, az sem, aki öntöz…”

Ordináció Pécsett

Örömteli ünnepnek adott otthont szeptember 11-én délelőtt a pécsi evangélikus templom. A gyülekezet és a család jelenlétében Gáncs Péter, a Déli Evangélikus Egyházkerület püspöke lelkésszé avatta Füzesi Kornélt.

A kerület főpásztora 1Kor 3,7 alapján hirdetve Isten igéjét, a cselekvő Urat állította a figyelem középpontjába. Az ordinációs ige felszabadító, görcsoldó – mondta a püspök – jó tudni, hogy egy szolgálatát elkezdő, fiatal munkatárs eszközként simulhat bele a Mester tenyerébe.

A Déli Evangélikus Egyházkerület frissen felavatott lelkésze Pécsen született, iskoláit szülővárosában végezte. Érettségi után, 1995-ben jelentkezett az Evangélikus Hittudományi Egyetemre, ahol idén fejezte be teológiai tanulmányait. 2003 januárjától polgári szolgálatos a békéscsabai gyülekezetben, az év szeptemberétől pedig a csorvás-gerendási gyülekezet munkatársa, támasza és segítője feleségének, Füzesi Juditnak, aki segédlelkészi szolgálatot lát el az említett gyülekezetekben. Kornél elmondása szerint nem vezetett egyenes út a sikeres teológiai felvételitől az ünnepi, ordinációs istentiszteletig. „A gyülekezetben töltött idő és mindaz, amit egy év alatt megtapasztaltam, nagyon fontos volt. Amit láttam, hallottam, azok alapján újra tudatosult bennem, hogy szeretem az embereket, szeretek közöttük lenni, és ők is szeretnek. Jól kiegészítjük egymást feleségemmel, vannak olyan munkaterületek, amelyekhez neki van több érzéke, és természetesen van olyan területe a szolgálatunknak, amelyben én érzem otthonosabban magam. Jó látni, hogy nemcsak idős szüleimnek volt nagy öröm a szombati alkalom, hanem a pécsi és a csorvás-gerendási gyülekezet tagjainak is. Azoknak is, akik itt voltak, és azoknak is, akik idős koruk vagy más elfoglaltságuk miatt nem tudtak eljönni az avatásomra.”

Az ordinációs oltárnál Kornél kérésére Baranyai Csaba volt pécsi lelkész vett részt a liturgia szolgálatában, az Evangélikus Hittudományi Egyetem képviseletében pedig dr. Varga Gyöngyi tolmácsolta az egyetem tanári karának és diákjainak üdvözletét, majd baráti szavakkal bocsátotta útjára fiatalabb szolgatársát. A pécsi gyülekezet nevében Varsányi Ferenc köszöntötte a kerület frissen ordinált lelkészét, aki mostantól feleségével együtt a csorvás-gerendási gyülekezetben szolgál segédlelkészként.

Szabó Szilárd

Regionális hozzárendelés: Pécsi Evangélikus Egyházközség