Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2004 - 39 - Hová menjünk? Kirándulni!

Kultúrkörök

Hová menjünk? Kirándulni!

Kirándulások, táborok, üdülések megszervezésében segítséget nyújtó könyvet adott ki a CompAlmanach Kiadó immár 14. alkalommal. Az Irány Magyarország! 2004 címet viselő két kötet a magyar mellett német és angol nyelven is tartalmazza az információkat.

A színes fotókkal gazdagon illusztrált kiadvány közel 1100 település történetét, látnivalóit és idegenforgalmi kínálatát mutatja be. Közli mintegy 9000 vendégváró létesítmény adatait, így bőséggel válogathatunk a szállodák, panziók, éttermek, múzeumok és nemzeti parkok között. A könyv tartalmazza a települések polgármesteri hivatalainak elérhetőségét, valamint felhívja a figyelmet a nevezetes helyi programokra, rendezvényekre is.

Hogy az olvasó minél könnyebben megtalálja, amit keres, a szerkesztők a két kötetben más-más lapszínnel jelölték Magyarország régióit; ezenkívül településmutató és jól értelmezhető jelmagyarázat is segíti a kiadvány használóját. A könyv végén pedig megtalálhatjuk a szolgáltatások mutatóját is: itt olvasható például az üdülési csekket elfogadó szálláshelyek, a diákcsoportokat fogadó vagy éppen családbarát szállások listája. Hasonlóképpen külön listából tájékozódhatunk a konferenciatermekről, a hazai gyógyturizmusról vagy épp a nagykövetségekről. Mindkét kötet elején részletes térképet találunk hazánk közúthálózatáról.

A kötet megvásárlói egy Irány Magyarország! klubkártyát kapnak ajándékba. Ezzel az idén az ország egész területén – a kártyát elfogadó helyeken – kedvezményesen vehetők igénybe a szolgáltatások. A könyv teljes anyaga CD-ROM-on is megvásárolható.

(A két kötet ára: 3360 Ft, a CD-ROM ára: 4500 Ft. Kapható a nagyobb könyvesboltokban, vagy megrendelhető a kiadótól a 1/481-2135-ös telefonszámon.)

B. Zs.