Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2004 - 39 - Szívvel, lélekkel, szeretetben

A közelmúlt krónikája

Szívvel, lélekkel, szeretetben

Ötvenharmadik születésnapját ünnepelte a Sarepta Budai Evangélikus Szeretetotthon

Megajándékozottnak érezhette magát szeptember 17. és 19. között minden lakó, dolgozó és látogató a Sarepta Budai Evangélikus Szeretetotthonban. A hagyományokhoz híven ismét háromnapos ünnepségsorozattal emlékeztek az ötvenhárom esztendővel ezelőtti kezdetekre.

A Sareptának nemcsak múltja, hanem jelene, sőt jövője is van – hangsúlyozta a születésnapi ünnepségek lezárásaként tartott istentiszteleten Sztojanovics András igazgató lelkész. Aki ellátogatott a Báthori utcába, az a szívvel, lélekkel és szeretettel teli jelenbe vethetett egy rövid pillantást.

Az elmúlt héten péntektől vasárnapig elsősorban a zenéé volt a főszerep. Különböző stílusú dallamok csendültek fel a falak között, ki-ki találhatott magának kedvére valót a különféle színvonalas programokban. Beethoven, Haydn és Händel műveivel lépett például színpadra a SOTE orvoszenekara Tardi László vezényletével. Elsőként szintén egyházi zenét játszott, majd a könnyű műfajba tett rövidke kitérőt a Down Alapítvány Deli Géza vezette csapata. És énekszó töltötte be a termet akkor is, amikor a Palinta társulat, illetve a nívódíjas Lutheránia szolgálata következett.

Ugyancsak nagy sikert aratott az ünnepségsorozat két további „szereplője”, a szó és a tánc. A teremtés hét napja címmel Győri János Sámuel pesterzsébeti lelkész tartott elgondolkodtató diameditációt. A Cédrus Táncegyüttes Alapítvány pedig erdélyi csángó táncokkal örvendeztette meg a jelenlévőket. A kulturális programok sorát egyedül egy rendhagyó divatbemutató szakította meg, amelyen a lakók és a dolgozók az otthon számára – adományként eljuttatott – ruhákban vonultak fel a kifutón. A színes születésnapi programkavalkád istentisztelettel zárult, melynek keretében – többek között – a kerület polgármestere, Horváth Csaba, valamint Lorx Ádám, a Magyarországi Johannita Lovagrend kancellárja, továbbá a Sarepta német testvérintézményének, a berlini Stephanus-Stiftungnak a képviselői is köszöntötték a „születésnapost”.

GaZsu

Regionális hozzárendelés: Sztehlo Gábor Evangélikus Szeretetszolgálat