Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2004 - 42 - Fesztivál Vadkerten

Kultúrkörök

Fesztivál Vadkerten

Mint minden évben, az idén is megrendezték Soltvadkerten a szüreti fesztivált. Az egyre bővülő kínálatban hagyományosan szerephez jutnak a helyi egyházközségek, így a város központjában álló evangélikus templom is.

Ez alkalommal két programnak adott helyet a gyülekezet. Az egyik egy kiállítás, melyen Krebsné Tuska Zsuzsa tanárnő és diákjai mutatkoznak be a Találkozás Házában. A látogatók itt a közeli Pirtó községben rendezett nyári alkotótábor munkáit tekinthetik meg. A megnyitón Kollarics Gábor kiskunhalasi rajztanár nagyszámú közönség előtt szólt a fazekasság és a kerámia hazai értékeiről. A gyerekek változatos agyagfigurái és a rajzok sokszor mosolyra késztetik a látogatót.

A másik kulturális program a két vasárnapi istentiszteleten örvendeztette meg a templomjárókat: a kecskeméti tanítóképző főiskola diákjaiból alakult Kreatív Music Band csittegett-csattogott lelkesen. A modern zajművészet ifjú művelői egyszer hangszerekkel, más darabokban csupán zajkeltő eszközök, pattogtatás és taps alkalmazásával adták elő a műveket.

A gyülekezet következő rendezvényeivel a reformáció hetében várja az érdeklődőket. Ennek keretében október 31-én, vasárnap 11 órakor a soltvadkerti evangélikus templomból közvetíti az istentiszteletet a Magyar Televízió.

K. L.

Regionális hozzárendelés: Soltvadkerti Evangélikus Egyházközség