Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2004 - 43 - Táborozók találkozója Csákváron

evél&levél

Táborozók találkozója Csákváron

A nyári piliscsabai országos evangélikus gyerektábor vidám résztvevői közül tizenöt gyermek találkozott újra október 8. és 10. között Csákváron, hogy a vezetőséggel együtt eltöltsön egy felejthetetlen hétvégét.

A tábor péntek délután kezdődött, és estére már együtt volt a kis csapat, hogy felelevenítsék a közös nyári emlékeket. A közösen elkészített vacsora élményével kezdődött az este, majd minden gyerek várva várta, hogy kedvenc énekét újra együtt énekeljék. Az énekeskönyv dalai újra megszólaltak, és a kis szemek kivirultak. Az este meghitt és elgondolkodtató áhítattal fejeződött be, melynek során a vezetők örömmel tapasztalták, hogy a nyári lelkesedés és érdeklődés cseppet sem lankadt.

Szombat délelőtt, a kirándulás alkalmával a csoport gyönyörködhetett az őszi erdő színeiben. Az út egy részét egy szüret fantasztikus hangulata kísérte, de a legérdekesebb mégis a közeli barlang felfedezése volt. A túra során a gyerekek megfigyelhették ennek a csodálatos tájnak (amely természetvédelmi terület) az élővilágát, és a „titokzatos” barlangban megannyi kalandban volt részük. A kis csapat fáradtan és éhesen indult vissza az eső elől menekülve, végül egy játszótéren várták meg az ebédre hívogató harangszót. A délután folyamán újabb színes programok vártak rájuk. Ezek közül a legkiemelkedőbb a bibliai vetélkedő volt, amelyben a táborozók tréfás feladatok megoldása során adhattak számot ötletességükről és bibliai ismereteikről. A nap még tartogatott egy nagyszerű programot, a Ki mit tud? vetélkedőt, amelyre délután óta lázasan készültek a táborlakók. Ennek gyümölcse egy mulatságos és érdekes, a nyárihoz hasonlóan felejthetetlen előadás-sorozat lett. A fárasztó nap végén áhítat csendesítette el az apró szíveket.

Reggelre ébredve az idő megsiratta távozásukat, és alaposan fel is kellett öltözniük. A helyi gyülekezettel töltött istentisztelet – amely egyúttal a program végét jelentette – meghitt perceket szerzett mind a gyerekeknek, mind a vezetőknek. A kis csapat tagjai ezután a viszontlátás reményében búcsúztak el egymástól, várva a következő nyáron rájuk váró élményeket.

Vig Zsófia, Bedecs Andris, Magyari Márton