Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2004 - 44 - Lelkészlakszentelés Szarvason

Egyházunk egy-két hete

Lelkészlakszentelés Szarvason

„Van miért hálát adni…” – mondta Gáncs Péter, a Déli Egyházkerület püspöke október 24-én, bibliavasárnapi igehirdetésében Szarvason az Ótemplom gyülekezetének. És valóban. Ezen az ünnepnapon különösen is volt oka hálaadásra a gyülekezetnek, hiszen az istentisztelet után a püspök felszentelte a lelkészlakot. A harmincmillió forintból (mely egy állami pályázatból elnyert pénzből, az országos egyháztól és áldozatkész segítők adományaiból gyűlt össze) felújított parókia hatalmas tornácán lelkészeivel együtt örvendezett és adott hálát Istennek a gyülekezet.

Ezután került sor a gyülekezeti szeretetotthon új épületének alapkőletételére. A régi parókia teljes felújításával és átépítésével majdnem kétszeresére, negyvenöt főre nőhet lakóinak a száma. A tervek szerint a munkálatok 2005-ben befejeződnek.

„Dinamikusan élő, munkálkodó gyülekezet az ótemplomi” – hangzott el az igehirdetésben. Ennek a dinamizmusnak is eredménye a nap két örömteli eseménye, amelyek után a vasárnap igéjének befejező verse (ApCsel 8,39) alapján elmondható: a gyülekezet örvendezve halad tovább a maga útján.

W. A.

Regionális hozzárendelés: Szarvas–Ótemplomi Evangélikus Egyházközség