Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2004 - 48 - Felekezeti hovatartozástól függetlenül 1.

A hét témája

Felekezeti hovatartozástól függetlenül 1.

A Protestáns Újságírók Szövetsége (PRÚSZ) elnöksége megdöbbenéssel értesült arról, hogy a Magyar Televízió november 21-én adásba kerülő Örömhír című református műsorában, valamint a Magyar Rádió Tebenned bíztunk... című református műsorának november 16-i adásában nem engedélyezték a Magyarországi Református Egyház kettős állampolgárságról szóló hivatalos álláspontjához illeszkedő vélemények megjelenítését.

Miután nincs kampánycsend, értetlenül állunk a történtek előtt.

Köztudott, hogy a református egyház több fórumon is közreadta a kettős állampolgársággal kapcsolatos álláspontját, éppen ezért nehezményezzük, hogy a közszolgálati televízióban és rádióban a régi időket idéző módon beleavatkoznak a szuverén műsorkészítésbe, egyúttal a református egyházat megfosztják véleményalkotási jogának gyakorlásától.

Felkérjük Rudi Zoltán elnök urat és Kondor Katalin elnök asszonyt, hogy indítson vizsgálatot az ügyben, és annak eredményeiről számoljon be a közvéleménynek.

Budapest, 2004. november 19.

A PRÚSZ elnöksége