Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2004 - 49 - Egyháziév-zárás - szenteléssel

Egyházunk egy-két hete

Egyháziév-zárás - szenteléssel

Az egyházi esztendő utolsó napján, november 27-én Gáncs Péter, a Déli Egyházkerület püspöke és Szemerei Zoltán kerületi felügyelő meglátogatta a dunaföldvári gyülekezetet. Az ünnepi istentiszteleten a püspök Lk 13,6–9 alapján szolgált igehirdetéssel.

„Hajlamosak vagyunk csak az ünnepekben gondolkodni, azoknak élni, de oda kell figyelnünk arra is, hogy mi van a hétköznapokban. Mi ezért is jöttünk. Nem fejszét lóbálva, hogy kivágjuk a fát, hiszen ezt csak a gyülekezet Ura, Jézus Krisztus teheti meg. A jelek azt mutatják, hogy a dunaföldvári fán vannak rügyek, bimbók, melyek gyümölcsöt ígérnek. De meg kell kérdezni: Van-e békesség? Van-e összefogás? Segítik-e egymást, akik a fa növekedéséért felelősséget éreznek?” – fogalmazott prédikációjában Gáncs Péter.

A gyülekezet lelkésze, Molnár Iván visszatekintésében az elmúlt esztendő sikereiről és kudarcairól beszélt. „Apró szikrákat kellett és kell egybegyűjteni, hogy a gyülekezet tovább gyarapodjon, tovább éljen” – mondotta.

Az istentisztelet után került sor a gyülekezeti faépület ünnepi átadására (képünkön). Ezután a kerület vezetői a Paks–Dunaföldvári Társult Evangélikus Egyházközség munkatársaival személyesen beszélték meg a gyülekezeti élet örömeit és gondjait.

W. A.

Regionális hozzárendelés: Dunaföldvári Evangélikus Egyházközség