Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2004 - 5 - Tisztelt főszerkesztő úr!

evél&levél

Tisztelt főszerkesztő úr!

Örömmel olvastam Gazdag Zsuzsanna cikkét mind az Evangélikus Életben, mind a baptista Békehírnökben alapítványunkról, az énekesi munkámról és a keresztény festők októberi találkozójáról. Az üzenet nagyon időszerű: Isten a 21. században a művészeket és a művészeteket is fel akarja használni arra, hogy embereket érjen el.

Szeretném az olvasók figyelmébe ajánlani következő művészeti jellegű programunkat, a Crescendo con Spirito konferenciát, melyet február 6. és 8. között az I., Szilágyi Dezső téri református templom gyülekezeti termében rendezünk meg.

A péntek-szombati lelki alkalom a komolyzenészeknek szól: gondolatébresztő előadások, műhelymunka, panelbeszélgetés és dicsőítés szerepel a programban. A vasárnap 15 órakor kezdődő "kreatív istentisztelet" viszont minden művészetre érzékeny és Istent kereső ember előtt nyitva áll. Szeretnénk egyrészt, ha minél több zenész kapna elhívást arra, hogy gyülekezetében és a művészi pályán is Istent közvetítse az emberek felé, másrészt hogy minél több zenekedvelő ember gazdagodna a vasárnapi alkalom által.

Üdvözlettel:

Timothy Bentch (Budapest)