Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2004 - 5 - Oratio oecumenica

Oratio oecumenica

Oratio oecumenica

Urunk, hálát adunk igédért, hogy szóltál és szólsz hozzánk szüntelen. Köszönjük, hogy nem vonod meg szavaidat tőlünk, pedig gyakran és gyorsan elfelejtjük azokat. Add Szentlelked ajándékát, amely emlékeztet bennünket a te igazságodra.

Erősíts meg minket a te szolgálatodra! Add, hogy füleink, amelyek dicséretedet hallották, mindig azt visszhangozzák! Add, hogy lábaink, amelyek ma hozzád vezettek, sose tántorodjanak meg, és ne térjenek le a te utadról!

Kérünk, növeld bennünk a hitet és a reménységet. Szentlelked erejével eleveníts meg minket, hogy ne a magunk erejében, hanem egyedül benned bizakodjunk! Vezess minket úgy, hogy testünk, lelkünk, egész életünk téged szolgáljon!

Köszönjük, hogy Fiad által megmutattad dicsőségedet. Benne rejtetted el bölcsességedet és szereteted mélységét. Világosítsd meg szívünket, hogy nap mint nap felismerjük a te dicsőségedet, és szolgáljunk általa az előttünk álló héten is.

Maradj közöttünk egyházunkban és gyülekezeteinkben! Köss össze minket tiszta szeretetben! Nevelj minket hűséges munkára! Könyörgünk azokért, akik a gyülekezet szolgálatában állnak. Tedd őket a benned való hit példaképeivé, hogy áldásod tovább áradhasson rajtuk keresztül közelre és távolra egyaránt!

Könyörgünk hozzád országunkért. Segíts, hogy szeressük hazánkat, becsüljük és őrizzük értékeinket, örökségünket, és tisztelettel bánjunk más népek örökségével! Adj igaz méltóságot és megújulást népünknek!

Istenünk, Atyánk, vedd körül kegyelmeddel azokat, akik most szomorúak, elhagyatottak, csalódottak, erőtlenek, betegek és megfáradtak. Engedd, hogy megismerjék közelséged szeretetét, amely mindennél erősebb. Segítsd őket a mélységek idején, hogy megleljék a te világosságodat. Kegyelmedbe ajánljuk szeretteinket közelben és távolban. Add, hogy követeid lehessünk ebben a világban. Mindehhez a te Lelkedre, áldásodra, bűnbocsátó kegyelmedre van szükségünk. A mi Urunk Jézus Krisztus nevében kérünk, hallgass meg minket! Ámen.