Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2004 - 8 - Evangélium a metróállomásokon

Keresztutak

Evangélium a metróállomásokon

Hatvanezer példányt osztanak szét ingyen Lukács evangéliumából a metróállomásokon február 23-25. között a Palánta Gyermek- és Ifjúsági Misszió szervezésében.

A metróval közlekedők naponta három különböző állomáson kaphatják kézhez az evangéliumot a budapesti szervezet képviselőitől - közölte Kecskeméti János miszszióvezető kedden az MTI-vel. Tájékoztatása szerint azért választották helyszínül a metrót, mert a legtöbb embert viszonylag rövid idő alatt ott lehet elérni. A misszióvezető elmondta, hogy a kötetekhez egy lelkész felajánlása révén jutottak.

A szervezet célja, hogy olyan értéket adjon az embereknek, amely maradandó, hisz a Bibliának a 21. század embere számára is van mondanivalója - tette hozzá.

Kecskeméti János meggyőződése szerint az emberekben jelen van az igaz hit iránti éhség, s a misszióvezető bízik abban: ha elolvassák Lukács evangéliumát, megszívlelik majd az abban foglaltakat. Mint felidézte: tavaly János evangéliumát és a Római levelet osztották szét 30 ezer példányban, ugyancsak metróállomásokon.

A Palánta misszió 1991 óta működik felekezetközi jelleggel, fő tevékenysége az iskolai bibliaismereti oktatás - olvasható a szervezet internetes honlapján. Oktatóik - akik hitüket és erkölcsi meggyőződésüket vállaló pedagógusok, egészségügyi szakemberek, lelkészek és hitoktatók közül kerülnek ki - főként általános iskolákban végzik tevékenységüket.

A misszió képviselői a hitoktatói munka keretében az énkép és önismeret, a szeretet, szerelem, szexualitás, valamint a drogok veszélyei tárgykörében tartanak előadásokat.