Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2004 - 9 - Az SZDSZ kitart az egyházak finanszírozását érintő törvényjavaslata mellett

e-világ

Az SZDSZ kitart az egyházak finanszírozását érintő törvényjavaslata mellett

A szabad demokraták két héten belül benyújtják a parlamentnek az egyházak finanszírozását is érintő javaslatukat, amelynek értelmében a személyi jövedelemadó felajánlható kétszer egy százalékát öszszevonnák, hogy a polgárok szabadon dönthessenek arról, milyen szervezeteket kívánnak támogatni - közölte Kuncze Gábor múlt csütörtökön Tapolcán. "A hitélet legyen a hívők magánügye, s azt ne az állami költségvetésből finanszírozzuk" - tette hozzá az SZDSZ elnöke, aki annak alkalmából tartott sajtótájékoztatót a Veszprém megyei településen, hogy a városban liberális klub alakult.

Azzal kapcsolatban, hogy az egyházak vitatják a szabad demokraták javaslatát, Kuncze Gábor elmondta, ők viszont azt érzékelik, hogy az emberek "nagyon is egyetértenek vele".

A kormánypárti politikus hangsúlyozta azt is, hogy az egyházak műemlék épületeinek fenntartásához természetesen hozzá kell járulnia a költségvetésnek.

(MTI)