Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2005 - 02 - Roger testvér imái 2005-re

Keresztutak

Roger testvér imái 2005-re

A bizalom zarándokútjának legnagyobb találkozóira rendszeresen év végén kerül sor Európa valamelyik nagyvárosában. A Roger Schutz testvér (képünkön) által alapított taizéi ökumenikus közösség találkozóin több tízezer fiatal vesz részt Európa számos országából, illetőleg más kontinensekről. Az emlékezetes budapesti együttlét után 2004. december 24. és 2005. január 1. között a portugál főváros, Lisszabon volt a zarándoklat helyszíne.Január

Szerető Isten, amikor megértjük, hogy szereteted mindenekelőtt megbocsátás, szívünk megnyugszik, sőt átváltozik.

Február

Jézus, reményünk, mindanynyiunkat hívsz, és így szólsz hozzánk: „Jöjj, kövess engem, és fölfedezed, hogy hol talál megnyugvást a szíved.”

Március

Szentlélek, tárd föl bennünk a szív egyszerűségét és bizalmát, hogy elfeledkezzünk magunkról, és rád hagyatkozzunk.

Április

Szerető Isten, add, hogy az imádság csöndjében keressünk téged, és hogy az evangéliumban felfedezett örömből éljünk.

Május

Krisztus Jézus, evangéliumodból megértjük, hogy az irgalmasság mindenek előtt van. Adj nekünk jóságos szívet!

Június

Szentlélek, közeledben fölfedezzük, hogy sohasem vagyunk egyedül. Lehetővé teszed, hogy állandó közösségben legyünk veled.

Július

Szerető Isten, benned fölfedezhetjük létezésünk értelmét: életünk odaadása Jézus Krisztus és az evangélium miatt.

Augusztus

Krisztus Jézus, azt mondod, hogy ne késlekedjünk amiatt, ami megsebzett minket, és megbocsátásod az életünkben olyan lesz, mint egy csoda.

Szeptember

Szentlélek, amikor szívünk megismeri a nyugtalanságot, mindannyiunk számára utat nyitsz: egész életünket az Istenbe vetett bizalomba helyezhetjük.

Október

Szerető Isten, az örömteli napokon éppúgy, mint a bánatos időszakokban a forrásodhoz szeretnénk menni. És te Szentlelked által szólsz a szívünkhöz.

November

Jézus, reményünk, még ha törékenyek vagyunk is, akkor is követni szeretnénk azon az úton, amely oda vezet, hogy mi is úgy szerethessünk, ahogyan te szeretsz bennünket.

December

Szentlélek, mindannyiunkkal közösségben vagy, nemcsak egy pillanatra, hanem mindenkor, egészen a soha véget nem érő életig.

Taizéi levél