Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2005 - 02 - Örömhír

Kultúrkörök

Örömhír

A Vasárnapi Iskolai Szövetség gyermeklapja

Egyre többen ismerik és szeretik az Örömhír című gyermeklapot. Magyarországon ez az egyetlen – immár tizenöt éve létező – protestáns gyermekújság. A lapot kis olvasói kéthavonta vehetik kézbe.

Van-e közöttünk olyan hívő szülő, nagyszülő, keresztszülő, aki ne akarná Józsuéhoz hasonlóan vallani: „De én és az én házam népe az Urat szolgáljuk” (Józs 24,15)? A Vasárnapi Iskolai Szövetség (VISZ) gyermekevangélizációs közösség célja, hogy Magyarországon minél több gyermek ismerje meg a Biblia üzenetét, az Úr Jézus Krisztusban való megváltás örömét. Hiszen aki már gyermekkorában megismeri az Urat, aki szívét, egész életét átadja Istennek, és engedelmes követőjévé tud válni, annak boldog, örömteli élete lesz.

Ám nem könnyű hitben nevelni a felnövekvő nemzedéket. Ez a kis újság írásaival, ötleteivel segítség lehet a családok számára, de a gyülekezetben folyó gyermekmunkához is. Ahogyan a címe is kifejezi, az újság az evangéliumot, az örömhírt szeretné minél több gyermeknek elmondani. Ezt a célt szolgálja kis mérete, a szívet melengető, szép grafikák, a szép történetek. Vannak közkedvelt, állandó rovatai, mint a Fejtörő, a Kivágós, az Olvasd el és válaszolj!, a Gyere velünk a Biblia korába! A gyerekek rajzait, írásait, ötleteit is megtaláljuk minden számban.

Az olvasók az év során bármikor megrendelhetik a lapot levélben vagy telefonon nálam, a terjesztőnél. (Cím: 1224 Budapest, Bartók Béla út 118/A, tel.: 1/362-4403, e-mail: betpecel@visz.org) Az idén egy példány ára 200 Ft.

Az újság rövid tartalmát megtalálják a VISZ honlapján: www.visz.org; ugyanezen a címen a VISZ egyéb kiadványairól, munkájáról is kaphatnak további információkat.

Bottáné Tamás Szilvia