Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2005 - 11 - Útitársak – az éter hullámain

Keresztutak

Útitársak – az éter hullámain

A missziói munka különböző ágai iránt érdeklődőket minden hónap első csütörtökén várja az Útitársak bibliaóra Budapesten. Az országos missziói lelkész, Szeverényi János által másfél évvel ezelőtt útjára indított sorozat legutóbbi alkalmán az Evangélikus Missziói Központ két munkatársa, Bálint Józsefné és Györe Balázs számolt be szolgálatáról.

Az Evangélikus Missziói Központ a Magyarországi Evangélikus Egyház országos intézménye, amely 1997-ben kezdte meg működését Budapest-Cinkotán. A korszerűen felszerelt hangtechnikai stúdióban missziói célú kazettákat, CD-ket, körzeti rádióműsorokat készítenek. Ugyancsak itt veszik fel a Missziói percek anyagát a Kossuth rádió evangélikus félórája számára. Az adások után sokan keresik telefonon a missziói központot. A hívások fogadása, a levelezés és a kapcsolattartás Bálint Józsefné feladata, akinek neve lapunk olvasói számára már ismerősen csenghet az Élő víz rovatba küldött írásai jóvoltából.

A múlt csütörtöki alkalmon Györe Balázs szerkesztő-műsorvezető számolt be a központ nemrég elindított, új szolgálatáról. A 2002-ben „Az év ifjú médiaszemélyisége” kategóriában Arany Titán díjat nyert másodéves evangélikus teológushallgató élő adást vezet minden páros hét szerda estéjén 10 órától a Civil Rádióban (FM 98,0) és minden szombat reggel 7 órától a Rádió C hullámhosszán (FM 88,8). A cigány rádió reggeli ébresztőműsorában a műsorvezetőknek lehetőségük nyílik a közérdeklődésre számot tartó témák felvetése mellett a Biblia üzenetének továbbadására is.

G. Zs.